Baby’s


Osteopathie is een vrij gangbare behandelmethode bij huilbaby’s of baby’s die last hebben van darmkrampjes, slechte zuigmotoriek, motorische onrust, spugen etc. Aan deze klachten kan een gecompliceerde bevalling ten grondslag liggen. Het kan ook zijn dat de klachten van uw baby terug te voeren zijn op een te vroege indaling.

Het gevolg van bijvoorbeeld een gecompliceerde bevalling kan zijn dat er een langdurig eenzijdige compressie op de schedel van de baby is ontstaan. Zenuwen die vanuit de hersenen naar de periferie lopen en daarbij uittreden tussen de verschillende openingen in de schedel, kunnen daardoor beklemd raken. Afhankelijk van de betreffende zenuw die beklemd zit, kan dat leiden tot darmkrampjes, slechte zuigmotoriek, motorische onrust, spugen etc.

Ook kan het zijn dat de organen van de baby niet voldoende ‘uitgerijpt’ zijn, waardoor er bewegingsverlies kan optreden van diverse organen. Zo kan obstipatie bijvoorbeeld hier het gevolg van zijn.

Een osteopaat onderzoekt waar bewegingsverlies aanwezig is; in het bewegingsapparaat, in de buik, of ter hoogte van de schedel. De behandeling bestaat uit het herstellen van de oorspronkelijke bewegingsvrijheid door middel van zachte handgrepen.